Bedrukken d.m.v. sublimatie techniek.

Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak.  Sublimatie techniek kan toegepast worden op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunststof, mdf, hoogglans karton …
Het aanbod aan sublimeerbare producten groeit nog elke dag.

Wat kun je laten drukken? Je eigen ontwerp, teksten, foto of logo, alles in hoogste kwaliteit.

Je eigen T-shirt ontwerpen en bestellen

Hoelang blijft de opdruk zitten?
Dat is bijna bij ieder product optimaal, zolang als het product goed is blijft de opdruk ook goed. Nu zijn er natuurlijk uitzonderingen. Niet alle keramiek en glaswerk is vaatwasbestendig, sommige gekleurde mokken gaan bij intensief gebruik aan de onderzijde vervagen.
Er wordt aan gewerkt om bij alle producten een duidelijke beschrijving bij te sluiten.

Sublimatie-inkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan. Door verhitting veranderen de inkten in een gas die de mogelijkheid heeft een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaatoppervlaktes.

Sublimatie-inkten zijn hierdoor uiterst wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak.

sublimatie techniek

Op welke materialen kan er worden gedrukt?

  • Keramiek: mokken, bekers, kop en schotel, borden en tegels.
  • Gadgets: Telefoon hoesjes, sleutelhangers, aluminium doosjes, puzzels, memory spel, kaarten
  • Textiel: T-shirts, polo’s, sweaters, hoodies, ondergoed, stropdassen, sportkleding, tafelkleed, handdoek (rand), ovenwanten …  (bewerkt textiel en licht polyester)
  • Glaswerk: Kristalblok met foto, asbak, beker, bierglas, longdrink, klok, snijplank
  • Fotopanelen: Chromalux Aluminium en hout of op glas.
  • Knuffels: Knuffels incl. T-shirt met opdruk.

Op donker textiel kan er met sublitex, subliflex of subliflock een afbeelding of tekst maken. Deze kunnen echter niet te gedetailleerd gesneden worden, echter wel behoorlijk duidelijk geprint worden.

  • Sublitex is dun polyester waar de inkt op wordt geperst. Deze wordt vervolgens uitgesneden en kan als transfer op textiel worden geperst.
  • Subliflex is dun vinyl waarop een afbeelding, logo op geprint wordt die daarna wordt uitgesneden en op de kleding wordt gedrukt. Wasbaarheid tot 40 C.
  • Subli flock is flock folie, een fluweel zachte stof die geprint en gesneden kan worden om vervolgens op de kleding aan te brengen.

Eigen kleding aanleveren: Licht polyester kan met donkere kleuren bedrukt worden. Voor de meeste kleding kan er een transfer gemaakt worden op 1 van bovenstaande manieren. Wij kunnen ook uit flexfolie afbeeldingen of teksten tot A4 plotten (uitsnijden), verkrijgbaar in diverse kleuren. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Kies je WEBSITE

Vraag direct een offerte aan voor je nieuwe of aangepaste website.

×